29 Aralık 2009 Salı

SONUNDA İYİLEŞTİK






Evet sonunda iyileştik. Yalın da ben de yaklaşık 2 haftadır hastaydık. Önce yardımcımızdan bana bulaştı; benden de Yalın'a. İlk defa ateşlenince çok endişelendim. Tabi ilk hastalığımız olunca insan ne yapacağını şaşırıyor. Hemen ertesi gün doktora götürdük. Boğazı iltihaplanmış, 1 hafta boyunca antibiyotik kullandı. Öksürüğünün ve burun tıkanıklığının geçmesi ise 10 günü buldu. İnsanın çocuğunun hastalanması ne kötü şeymiş. Neyseki bugünlerde iyiyiz.





İzmir'de de sonunda hava soğudu. Artık eskisi gibi dışarı çıkamıyoruz. Domuz gribi yüzünden Yalın'ı çok fazla AVM' lere de götürmek istemiyorum. Evde sürekli yeni aktiviteler bulmaya çalışıyoruz. En son topu yuvarlamasını öğrendi. Artık karşılıklı oynayabiliyoruz. Bir de kitaplarındaki hayvanları tanımaya başladı. " Penguen nerde, ördek nerde Yalın " deyince hemen o sayfalara bakıyor. Daha parmağınla işaret edemese de gözleriyle bize anlatıyor.


Bu aralar ne yapsam Yalın'a meyve yediremiyorum. Mandalini elimizden kapmaya calışan ufaklık  şimdi kesinlikle ağzını açmıyor. Çok fazla da zorlamak istemiyorum fakat vitaminsiz kalacak diye içim elvermiyor.




Son 1 ayda yaptıklari inanılmaz değişti. Artık bizi taklit ediyor, ne hareket yaparsam mutlaka o da yapıyor. O kadar komik ki; bizi taklit edecek diye garip sesler çıkarıyor. Bir de artık her dediğimizi anlamaya başladı. Onunla büyük adam gibi iletişim kurmak çok güzel...


Geçen hafta yılbaşı ağacımızı kurduk. Tabi bizimki sürekli ağaca ve süslere atlamaya çalıştı. Biz de en sonunda Yalın uyurken süsledik. İlk birkaç gün ağacın dibinden ayrılmıyordu; şimdi ilgisini kaybetti. Arada bir dallarını yakalamaya çalışıyor o kadar.



Bu sene yılbaşında bizim evde toplanacağız. Yalın'ın ilk yeni yılı olduğu için evde olalım dedik. Bu sene kayınvalidemler de gelecek;  teyzemler, babamlar, belki kuzenler hepimiz bir arada olacağız. Bizim ufaklığın da herkese bir sürprizi olacak. Onu da bir sonraki yazımda yazarım...

4 yorum:

MELİSANIN HATIRALARI dedi ki...

Çook gecmiş olsun Senemcim şimdi ikinizin de iyi olmasına sevindim.
Vee tüm sevdiklerinizle İyi yıllar..2010 da Yalın günlerli mutlu sağlıklı günler çok olsun..

SENEM^YALIN dedi ki...

Çok sağol Meralcim.
2010 yılı size de sağlık,mutluluk,neşe,güzellik getirir inşallah:)

Ballı Cimcime dedi ki...

Maşallah sana, çok tatlısın. Anneciğinle mutlu seneler, sevgileirmle..

Seren dedi ki...

Maşallah kuzucuk çok tatlı.Svg